VOOR ELKE KLACHT EEN OPLOSSING…

015 33 00 95

Dry needling

Kinesitherapeut Herwig Vergucht biedt ook dry needling in Mechelen aan. In deze behandeling wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt om ze snel en langdurig te ontspannen. Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaald. De behandeling vraagt een uitgebreide opleiding van de kinesitherapeut. Steun daarom op de expertise van Kinesitherapeut Herwig Vergucht.

Geen acupunctuur

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren -- de zogenaamde ‘triggerpoints’ -- en heeft een wetenschappelijke basis.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een 'knoop' in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn of stijfheid in een spier en ook pijn op afstand
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijnontwijkend gedrag: u gaat ‘anders’ bewegen
  • Tintelingen in arm of been, hoofdpijn, duizeligheid

Wat doet de kinesitherapeut?

Herwig gaat uw klacht analyseren door middel van een vraaggesprek en een fysiek onderzoek. Vervolgens gaat hij op zoek naar uw triggerpoints waarna hij de naalden strategisch aanbrengt op plaatsen van het centraal zenuwstelsel.

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. Wenst u een afspraak te maken voor een dry needling in Mechelen? Neem dan gerust contact op met deze sportkinesist.