Strikt individuele behandeling

Voor elke klacht een oplossing

Kinesitherapeut Herwig Vergucht is werkzaam in de volgende domeinen.

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk 'behandeling door beweging'. Na een anamnese (vraagstelling) wordt een behandelplan opgesteld, afhankelijk van de aandoening en de gewenste te bereiken resultaten. Afhankelijk van de diagnose worden zachte technieken (massage en dergelijke) gebruikt of wordt gebruikt gemaakt van meer gespecialiseerde technieken en progressieve oefentherapie. Tijdens de behandelperiode wordt voortdurend geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Shockwavetherapie

Radiale Shockwavetherapie (RSWT) is een zeer doeltreffende behandelingsmethode. De werking van RSWT is vaak al na 5 tot 8 behandelingen duidelijk merkbaar. Het genezingsproces wordt versneld door stimulatie van de zelfgenezende eigenschappen van ons lichaam. Ze bevorderen de stofwisseling en verbeteren de bloedsomloop. Beschadigd weefsel herstelt en geneest zichzelf. Hierdoor neemt de pijn af en verbetert de mobiliteit.

Dry needling

Dry needling is een speciale techniek waarbij spieren en andere structuren (ligamenten en kapsels) met een acupunctuurnaald aangeprikt worden. Op deze manier geraken pijnlijke en gespannen spieren ontspannen. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren de zogenaamde ‘trigger points’.

Dry needling is een zeer goede aanvulling bij andere technieken en zorgt ervoor dat de patiënt sneller zijn of haar gewone activiteiten kan hervatten.

Deze techniek wordt geïntegreerd in de totaalbehandeling.

Rugschool en Stabilisatietraining

Dit bestaat uit preventie en nazorg bij vooral rugletsels, met de nadruk op oefentherapie ter verbetering van de stabilisatie van de wervelkolom en  hetbekken. Ook het aanleren van oefeningen voor thuistraining behoort tot de training.

Individuele begeleiding en revalidatie na sportletsels

Een sporter wil na een blessure zo snel mogelijk weer aan de slag. Hiervoor is individuele begeleiding noodzakelijk. Na klinisch herstel van het letsel wordt gestart met een individueel oefenprogramma, zowel in de praktijkruimte als op andere locaties. Alles gebeurt steeds op een deskundige en verantwoorde manier. Kinesitherapeut Herwig Vergucht heeft hierin al een 20-tal jaren ervaring in voetbal- en tennismiddens.

Tecar Therapy

De therapie werkt in op de zenuwverbindingen door de geleiding van de zenuwsignalen te blokkeren. De snelle verwijdering van pijn is beslissend voor een efficiënte revalidatie. De therapeut kan hierdoor beginnen met behandelingen met een snellere en diepere werking. De antalgie laat toe om een pijnstillend effect te bekomen van meer dan 48 uur na de eerste sessie. Na 5 sessies is het pijnstillend effect duurzaam of zelfs permanent.

Indien u vragen heeft, meer informatie wenst over de behandelingen of een afspraak wilt maken, kan u mij steeds contacteren via onze contactpagina. Ik help u dan graag verder.


HERWIG VERGUCHT KINESITHERAPEUT
  • Augustijnenstraat 16
  • 2800 Mechelen
  • Tel.: 015 33 00 95
  • Gsm: 0495 25 49 46
info@kinesitherapeutvergucht.be
Back to Top